Störningsjouren

Störningsjouren

Störningsjouren

Om du känner dig otrygg i och kring fastigheten

Ring 112 vid pågående inbrott, narkotikabrott eller stor fara att någon person far illa. 

Ring polisen tel: 114 14 om du vill lämna tips eller anmäla ett brott som inte går att anmälas via e-tjänst. 

Ring för att rådfråga socialtjänsten, Värmdö kommun tel: 08-570 470 00

För en trygg och trivsam boendemiljö!

 

Grannsämja

Alla boende är skyldiga att visa hänsyn och inte störa grannar med ljud, otrevligt bemötande eller hot. Hänsyn gäller såväl i lägenheten som på gemensamma ytor som till exempel trapphus, hiss och tvättstuga.

 

När man bor i ett flerfamiljshus ingår det att man hör grannarna ibland. Självklart har barn har rätt att leka och man måste få spela musik. Men att uppfattas som störande är någonting helt annat.

 

Ibland behöver man t.ex. borra i en vägg och ibland är det fest och då kan ljudvolymen bli högre än vanligt. Kontakta gärna i förväg de grannar som blir berörda. Ett enkelt sett att kommunicera med grannar är att sätta upp en lapp på anslagstavlan.

På motsvarande sätt bör den granne som störs ta kontakt med den granne som stör. Den störande ska få chansen att sluta. Om inte det lyckas och störningen sker mellan kl. 22.00 – 07.00 kan du ringa störningsjouren på 08-568 214 00 och anmäla störningen. OBS! Om du inte tar kontakt med grannen innan du ringer Störningsjouren kan du komma att debiteras för utryckningen. Om störningsjouren konstaterar en störning kommer den störande att åläggas kostnaden för utryckningen.